SPELBEGELEIDING EN KINDERCOACHING

Spelbegeleiding en kindercoaching

 

Spelen… spelen… spelen.

Zo ontdekt een kind de wereld en leert het de wereld verstaan.

 

Spelen is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van ieder kind. Spelbegeleiding is een manier om kinderen (weer én meer) te leren spelen. Dit kan individueel, maar ook in een groep zijn; onze kinderopvang biedt die uitdaging voor kinderen. Het vormt de basis voor latere vaardigheden.

 

Kinderen praten niet altijd gemakkelijk over wat hen bezighoudt, maar via spel kunnen ze zich wel uiten. Kinderen spelen over gebeurtenissen die hen bezighouden. Het 'doen alsof' biedt kinderen de nodige veiligheid, wat spelen tot een makkelijke en natuurlijke uitingsvorm maakt. In het spel kunnen kinderen verschillende ervaringen uitspelen, verwerken en met nieuw gedrag experimenteren.

 

Spel is de taal van kinderen: wat ze niet kunnen vertellen laten ze wel in hun spel zien.

Zo uiten en benoemen zij hun gevoelens. Door te spelen en door juiste vragen te stellen leren kinderen zichzelf en hun gevoelens kennen en het te begrijpen. Kinderen leren eigen oplossingen te ontdekken en 'problemen'  worden hierdoor kleiner en kleiner en kleiner. Kinderen voelen zich beter!

 

HUISWERKBEGELEIDING

Huiswerkbegeleiding

 

Bij ons bestaat dé unieke combinatie van ontspanning, huiswerkbegeleiding en  bijles.

Ook ontdekken we samen met jou welke manier van leren het beste bij je past.

 

Je leert bij ons leren. Ook bijles kan net even dat steuntje in de rug zijn om weer met plezier naar school te gaan. Hierbij valt te denken aan allerlei basisschoolvakken, zoals rekenen, spelling, begrijpend lezen etc. Wij begeleiden jou met het plannen, het maken en leren van je huiswerk. Je wordt 'brugklasproof' gemaakt.

 

Jarenlange ervaring als leerkracht in het Basisonderwijs en Jenaplanonderwijs maakt dat we deze unieke manier van huiswerkbegeleiding tijdens de BSO kunnen aanbieden. Heb je vragen en wil je eens een keer langskomen om te kijken hoe we werken? Je bent welkom.

 

Laat je talent zien bij Kids ’n Ko.

 

Kids ´n Ko  -  Paasberg 42  -  7772 DJ Hardenberg  -  E. info@kidsnko.nl