Buitenschoolse opvang

Op ontdekkingsreis

Dit is onze buitenschoolse opvang !

Als kinderen na een lange dag uit de schoolbanken komen, dan is het de hoogste tijd voor ontspanning. Door eerst ervaringen te delen van de schooldag en daarna samen activiteiten te ondernemen gaan we ook bij de buitenschoolse opvang spelenderwijs op ontdekkingsreis!

Elk kind is uniek, van niemand bestaat een kopie. Daarom heeft ieder kind een onvervangbare waarde. En juist dat gegeven biedt zoveel uitdaging. Wij willen kinderen laten ervaren dat je spelenderwijs wereldwijs kunt worden.

 

Van jezelf en van elkaar leren, elkaar respecteren ongeacht je levensovertuiging en sociale achtergrond. Voor elkaar opkomen, anders durven en mogen zijn en toch samen een groep vormen. Voor het kind dat graag met andere kinderen speelt. Communiceert, luid en duidelijk laat weten wie het is, maar ook het kind dat wat teruggetrokken toekijkt en liever soms alleen bezig is. Dit is een belangrijk gegeven binnen Kids ’n Ko. Elk kind is uniek, verschillen mogen er zijn! Juist die verschillen maken een groep zo kleurrijk! Hierdoor voelen kinderen zich thuis.
Begeleiding vanuit Kids ’n Ko zorgt ervoor dat kinderen vanuit kracht een fundament kunnen opbouwen, waarop eigen talent tot bloei komt.

We bieden regelmatig thema's aan met bijpassende activiteiten en verrassende belevenissen. We sluiten zoveel mogelijk aan bij de behoefte van onze kinderen, interesses en uiteenlopende talenten. Er worden uitstapjes in de omgeving gemaakt zoals naar de speeltuin, de kinderboerderij, op bezoek bij de politie, het blotevoetenpad, de Koppel, de Korenmolen in Radewijk, Landhoeve de Zwiese. Zo bezoeken we regelmatig opa's en oma's in verzorgingstehuizen in Hardenberg voor een spelletjesmiddag, nemen we kinderen mee in onze kleurrijke stints (electrische bolderkar) om boodschappen te doen om vervolgens het eigen eten te bereiden. Ook denken we aan de serieuze kant, want we hebben ook een ruimte ingericht waar kinderen hun huiswerk kunnen maken. Eventuele huiswerkbegeleiding is inbegrepen. Net zo makkelijk! Daarnaast hebben we tijdens de zomervakantie een extra aanbod: opvang op de camping. 

 

 

Een beetje regen houdt ons niet tegen!

We zijn regelmatig buiten te vinden met de kinderen! Lekker ravotten, tikkertje spelen, voetballen, beestjes zoeken en nog zo veel meer. Buiten zijn betekent voor kinderen lekker spelen, onderzoeken, ontdekken en eigen grenzen verkennen en verleggen. De buitenruimtes zijn zo ingericht dat kinderen zich hier, op een veilige manier, volledig kunnen uitleven. Vaak blijven we dichtbij huis, maar we nemen de kinderen regelmatig mee op avontuur.

Tenslotte vinden we het heel belangrijk dat we zoveel mogelijk rekening houden met de wensen en ideeën van onze kinderen. Daarom houden we kindervergaderingen, waarbij kinderen kunnen aangeven wat ze graag zouden willen doen. Buitenschoolse opvang is voor de kinderen vrije tijd. Wij vinden het daarom belangrijk dat kinderen mee kunnen denken over de invulling van de tijd die zij bij Kids 'n Ko doorbrengen. Bij het voorbereiden van de programma’s houden we zoveel mogelijk rekening met de inspraak van de kinderen. Zo bieden we voor ieder kind wat wils!

kinderopvang Hardenberg locatie Paasberg

De beste indruk die wij kunnen bieden, krijg je door een kijkje te komen nemen bij ons op de BSO. Je bent altijd welkom aan de Paasberg 42, aan het Fonteinkruid 4 of aan de Korte Spruit 13 in Hardenberg. 

 

 

Neem contact op

Alles wat je aandacht geeft, GROEIT