Veelgestelde vragen kinderopvang en het coronavirus

Veelgestelde vragen kinderopvang en het coronavirus

Veelgestelde vragen

Het RIVM heeft verschillende maatregelen genomen om het corona virus tegen te gaan. Vanaf 11 mei 2020 zijn de kinderopvangcentra weer geopend. Toch merken wij dat er nog best veel vragen zijn m.b.t. de regels en waar men rekening mee moet houden.

Om het antwoord te vinden op jouw vragen, verwijzen we je graag door naar de website van de rijksoverheid. Dit omdat je hier vrijwel alle informatie kunt vinden en de informatie op de website van de rijksoverheid altijd kloppend en up to date is.

Klik hier: Veelgestelde vragen van ouders, scholieren, scholen en kinderopvangorganisaties over het coronavirus

Waar kan ik terecht voor vragen?

Jouw vragen kan je per email stellen aan info@kidsnko.nl, wij zijn telefonisch beperkt bereikbaar. Kinderopvangorganisaties en ouders kunnen terecht op www.rijksoverheid.nl. Op deze website staat de meest actuele informatie. Kinderopvangorganisaties kunnen daarnaast terecht op www.veranderingenkinderopvang.nl. Ook kunnen zij zich richten tot hun brancheorganisaties. Het ministerie van SZW is in nauw contact met brancheorganisaties over de vragen die bij kinderopvangorganisaties leven.

Wat kun je zelf doen om verspreiding tegen te gaan

  • Was regelmatig en grondig uw handen met zeep
  • Vermijd sociale contacten
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Belangrijk!

  • Is je zoon of dochter verkouden? Hou hem of haar thuis!
  • Moet je zoon of dochter (veel) niezen of hoesten? Hou hem of haar thuis! 
  • Heeft je zoon of dochter verhoging? Hou hem of haar thuis! 
  • Heb je zelf één of meerder van deze symptomen? Dus ben je verkouden, moet je (veel) niezen, hoesten of heb je zelf koorts of koorts achtige klachten? Wees dan verstandig en blijf thuis. ​

Wat zijn de symptomen van het virus?

De meest voorkomende klachten van het virus zijn loopneuzen, keelpijn, hoesten, koorts en kortademigheid. Ervaar je of jouw kind deze klachten, ziek dan goed uit en neem zodra de klachten verergeren direct contact op met de huisarts.

Kijk voor meer informatie op www.rivm.nl
Heeft u nog verdere vragen over de kinderopvang?
Neem dan contact op met info@kidsnko.nl